26. august 2011

Fylte Poteter.


Første, og eneste, gang jeg har smakt fylte poteter, var da vi var på besøk hos våre gode venner Alli&Natazha for over to år siden. Jeg husker det så godt, fordi det var første gangen vi spiste hos dem - og måltidet var helt fantastisk. Natazha hadde laget grillspyd med tyttebær-marinade, en deilig salat og denne saken som jeg aldri hadde prøvd før - fylte poteter. Og det var helt fantastisk godt! Etter det maste jeg om oppskriften hver gang jeg traff henne, fordi jeg ikke klarte å glemme disse deilige potetene, men jeg gøemte alltid å få den med meg. Så i utdrikningslaget mitt for litt over et år siden, fikk jeg en nydelig boks av Natazha, hvor oppskriften var skrevet nydelig på et vakkert ark - og jeg syns det var så koselig at hun husket at jeg ønsket meg den oppskriften! 
Da jeg i for noen dager siden ryddet litt rundt i leiligheten, kom jeg til å åpne denne boksen som sto til pynt, og leste igjen oppskriften. Det fristet sånn at jeg lagde det like greit til middag. 2 år etter smakte det like godt! Og som Joakim sa: den poteten har så mye smak at en trenger ikke saus eller noe slikt ved siden. En skikkelig deilig og sunn middag ble det.
Tusen takk, Natazha, for at du delte oppskriften med meg:) Besøk Natazhas koselige blogg her!

Bakte Poteter med fyll:
4 store poteter
2 ss olje
50 g smør
salt og pepper
2 hvitløksfedd
1 1/4 dl rømme/créme fraiche
2 eggeplommer
Litt parmasan, eller ost

Skrubb potene godt. Prikk hull i dem med en gaffel. Pensle dem godt med olje. Bak potetene i ovnen på 200 grader i ca.1 time - til de er møre.
Avkjøl potetene og skjær av et lokk på dem. Bruk en teskje til  skrape innmaten forsiktig ut. (La det være igjen et litt tykt skall, slik at poteten ikke faller sammen.)
Mos potetkjøttet i en bolle med en gaffel, og rør inn nesten alt smøret, men la litt være igjen. Ha i salt og pepper, og et hvitløksfedd. Bland rømme og eggeplommer. Fordel mosen i de uthulte potetene.
Sett de i en ildfast form og ha over litt smør i hver, og litt ost.
Gratiner på øverste rille i 5-10 min til de blir gylne.

4 kommentarer:

 1. Hei! Magne fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)

  SvarSlett
 2. SOUNDS YUMMY, BUT NOT HEALTHY

  SvarSlett
 3. Disse så nydelige ut - skal prøve de til bursdagsmiddagen min i dag til Laks:) Dersom det blir like godt som det ser ut, så kommer det bilder og kommentarer på bloggen min:)

  SvarSlett
 4. Dette hørtes god ut. For en enklere variant:
  Lag hjemmelaget potetstappe og tilsetter egg, rømme, hvitløk og krydder som i oppskriften over. Plasserer alt enten i en ildfast form eller i porsjonsformer og dekker dem med ost. Gratiner i ovnen.
  O- la- la:-)
  c

  SvarSlett