På fredag inviterte jeg Alida og Jeanette på besøk. Menyen bestod av oliven med hvitløk og havsalt til forrett, svinefilet med aprikos, svisker og fersken i honning&chilisaus til hovedrett og bringbær&basilikumis til dessert. Velkommen høst!
Høstrett:
4 svinfileter skjært i store biter.
1 pakke svisker.
1 pakke aprikos.
1 pakke fersken (tørket).
2 dl rosiner.
1 bit buljong rørt ut i 4 dl vann.
4 ss hvitvinseddik.
1 ss honning.
Noen blader basilikum og salvie.
1 chili delt i små biter (med frø).
1 ts sterk chilisaus (eks: tabasco).
Ha alt i en ildfast form i ovenen på 200 grader til svinefiletene er gjennomstekte.
Serveres med feks ris.
Bringebær&basilikum-is: (Lettvint, tidsparende variant)
1 boks god vaniljeis.
1 pakke frosne bringebær.
(Sett begge i vannbad en liten stund slik at det blir lettere å blande.)
10-15 basilikumblad - etter egen smak.
Bland alt i kjøkkenmaskinen til det er en sorbet-lignende masse.
Ha i frysen til servering.
Det blir en slags sorbet/fromasje-aktig sak - heeeerlig!
Musikk:
Sufjan Stevens
Ååh, eg glømme aldri kor goe den maten va. Skikkelig herlig høstmåltid! Nå kjenne eg at eg glede meg øve høsten som komme! :)
SvarSlettMagisk!!:)
SvarSlettCarro du imponere meg.. du e så huslige at eg har ikkje ord;) Elin
SvarSlettFor en koselig blogg du har, Caroline :) Me sommerelskere trenge litt av deg..
SvarSlettherlighet... sitte her heilt imponerte!!
SvarSlettfølte fiskagrateng å kjøttdeig å spaghetti blei vel kjedeligt.. typisk det det går i her. hehe
må få gang på någe bra mad altså...
herlige beskrivelse av høsten!
p.s.hadde ikkje fått me meg at du hadde blogg.
kristina
det var en fryd for øye å lese dine beskrivelser av høsten!!
SvarSlettSå koselig å høre at dere blir inspirert! Det er det som er målet mitt:-)
SvarSlettBlir helt varm i hjertet av det dere skriver:-)
Stor klem fra Caroline.