7. september 2010

EarlyAutumn

Min yndlingsårstid er i annmarsj - høsten! Noen vil gjerne si at det enda er sensommer, men høstkjennere som meg kjenner at lukten av høst ute. Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg er så facinert av denne årstiden, men når den kommer er det alltid noe helt spesielt. Jeg elsker følelsen av å være litt kald på tærne når jeg legger meg under dyna, at det pøsregner ute og en må springe fra bilen og inn i stua for å drikke en kopp varm te, jeg elsker klærne som kommer i butikkene - bruntoner, lag-på-lag, skjerf, luer, skinnhansker, store vekser - jeg elsker at bladene på trærne skifter farge, mektige middager og varme drikker, kreativiteten som ligger å ulmer i luften, stemningen for å lytte til jazz, at en gir mye flere klemmer bare for å holde varmen.. Høst. Det er liksom så naturlig å samles rundt et herlig måltid mat når det begynner å bli høst. Vi trekker inn fra terrassen og samles rundt bordet, fylt av levende lys. Det er en helt egen sjarm.
På fredag inviterte jeg Alida og Jeanette på besøk. Menyen bestod av oliven med hvitløk og havsalt til forrett, svinefilet med aprikos, svisker og fersken i honning&chilisaus til hovedrett og bringbær&basilikumis til dessert. Velkommen høst!


Høstrett:
4 svinfileter skjært i store biter.
1 pakke svisker.
1 pakke aprikos.
1 pakke fersken (tørket).
2 dl rosiner.
1 bit buljong rørt ut i 4 dl vann.
4 ss hvitvinseddik.
1 ss honning.
Noen blader basilikum og salvie.
1 chili delt i små biter (med frø).
1 ts sterk chilisaus (eks: tabasco).

Ha alt i en ildfast form i ovenen på 200 grader til svinefiletene er gjennomstekte.
Serveres med feks ris.


Bringebær&basilikum-is: (Lettvint, tidsparende variant)
1 boks god vaniljeis.
1 pakke frosne bringebær.
(Sett begge i vannbad en liten stund slik at det blir lettere å blande.)
10-15 basilikumblad - etter egen smak.

Bland alt i kjøkkenmaskinen til det er en sorbet-lignende masse.
Ha i frysen til servering.
Det blir en slags sorbet/fromasje-aktig sak - heeeerlig!




Musikk:
Sufjan Stevens


7 kommentarer:

  1. Ååh, eg glømme aldri kor goe den maten va. Skikkelig herlig høstmåltid! Nå kjenne eg at eg glede meg øve høsten som komme! :)

    SvarSlett
  2. Carro du imponere meg.. du e så huslige at eg har ikkje ord;) Elin

    SvarSlett
  3. For en koselig blogg du har, Caroline :) Me sommerelskere trenge litt av deg..

    SvarSlett
  4. herlighet... sitte her heilt imponerte!!
    følte fiskagrateng å kjøttdeig å spaghetti blei vel kjedeligt.. typisk det det går i her. hehe
    må få gang på någe bra mad altså...
    herlige beskrivelse av høsten!
    p.s.hadde ikkje fått me meg at du hadde blogg.
    kristina

    SvarSlett
  5. det var en fryd for øye å lese dine beskrivelser av høsten!!

    SvarSlett
  6. Så koselig å høre at dere blir inspirert! Det er det som er målet mitt:-)
    Blir helt varm i hjertet av det dere skriver:-)
    Stor klem fra Caroline.

    SvarSlett