20. februar 2012

Banan&Kanelmuffins.


Sist uke bakte jeg disse banan- og kanelmuffinsene. Og jeg må si at jeg var meget fornøyd med resultatet. Når det er kaldt ute, snøen daler, og du sitter inne med en stabel med bøker du skal gjennom før eksamen, er det en deilig trøst med noe nybakt. En bonus er det også dersom du slipper å bruke lang tid på kjøkkenet for å trylle det frem, og det er akkurat sunt nok til at du kan kalle det "lønsj" og dermed slippe å lage et måltid til. Og bonusen? Banan og kanel i samme oppskrift. Magi kaller vi slikt.


Nå er jeg nettopp ferdig med denne ukas første eksamen, og skal nå begi meg ut på å begynne å lese til neste eksamen (som er på torsdag - woho!), men jeg ville først inn å dele denne oppskriften med deg. 

Ha en super mandag! Klem Caroline.
Banan-  og kanelmuffins: ca.20 stk.
350 g hvetemel
3/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts malt kanel + ekstra til å drysse over
160 g sukker + ekstra til å drysse over (Kan evt ha i litt mer sukker dersom du vil ha de litt søtere)
3,8 dl skummet surmelk
1 egg
172 ts vaniljeekstrakt
70 g smeltet smør
300 g most banan

1) Forvarm ovnen til 170 grader.
2) Ha alt det tørre i en bolle og bland.
3) Bland melk, egg og vanilje for seg selv og bland.
4) Bland det tørre og det bløte og visp med elektrisk håndvisper til alt er blandet.
5) Ha i det smeltede smøret og rør. Ha i de moste bananene, og rør godt.
6) Ha i muffinsformer.
7) Dryss kanel og sukker over.
8) Stek i 20-30 min til de er gyllenbrune og en kniv kommer ren ut når du stikker den inn i en muffins.


2 kommentarer:

  1. BANAN! Rawr, det liker vi! Namnamnamnam, elsker all bakst som kan gjøre double som et fullverdig måltid! Lykke til med eksamen!

    SvarSlett
  2. De så kjempe gode ut :-D
    Fast leser !

    SvarSlett