Nå begynner høsten virkelig å snike seg innover oss. Jeg kjenner at det fryder meg langt ned i magen! Jeg gleder meg sånn over at det blir mørkere om kveldene, kaldere i luften, regnet høljer ned og jeg må finne frem litt varmere klær. Jeg nyter denne årstiden i fulle drag, og romantikeren i meg kommer virkelig frem.
Da jeg en dag fikk lyst til å bake biscotti igjen, vurderte jeg å lage en sjokoladeversjon. Men det var akkurat som om havre&rosiner sa høst på en litt annen måte. Så jeg bakte havre&rosin-biscotti.
Det fine med biscotti er at de er litt for bitre og harde til å nytes for seg selv - men dyppet i en kopp med te - eller aller helst kaffe - kommer de til sin rett, og smaker fantastisk.
Så dersom du ennå ikke har fått øynene opp for høstsjarmen - bak disse biscottiene, eller noen andre - kryp under et pledd, sett på litt Billie Holiday, dypp biscottien din i kaffien, lytt til regnet - og legg merket til hvordan høsten har en helt egen fortryllende sjarm.
100 g smør - romtemperert.
2 dl sukker.
3 egg.
150 g rosiner.
225g havregryn.
125g hvetemel.
1 ts vaniljesukker.
1 ts bakepulver.
Pisk smør og sukker hvitt og tilsett eggene. Bland alt det tørre og tilsett det i blandingen.
Del deigen i to tykke store pølser. Legg dem på bakepapir på et stekebrett. Trykk dem litt ned. Ha det i ovenen på 180grader i ca.20 min. Avkjøl det så i 10 min før du skjærer skiver på skrå så tykke som du vil ha dem. Snu dem med snittflaten opp før du steker dem i 10 min til. Slå av varmen på ovnen og la dem stå 10 min til, slik at de blir helt tørre.
Espresso? Hvor mye?
SvarSlettBeklager, det hadde kommet med fra et annet innlegg. Ingen espresso i biscottien:-)
SvarSlettSkal si du har en krem av en blogg her ;)
SvarSlettSelv er jeg elendig på kjøkken, men jeg kan jo la meg inspirere av deg!
legger meg til som følger jeg :)
Ser vi er fra samme by...
Kommer du på bloggtreff?
Klem May Helen