10. februar 2012

PartyPlanning: En Bursdag&En Oreokake.


Siden en av de tingene som både jeg og min mann verdsetter høyest i denne verden er kvalitetstid med våre kjære og nære, og event-planlegging er hobbyen vår, samtidig som vi elsker mat - kan dere kanskje forstå hvorfor mine kjære manns bursdagsselskap ble pyntet og planlagt litt i overkant av hva som strengt tatt hadde vært nødvendig. Men så lenge det er gøy, så er det vel lov? 
Uansett om det lignet litt på et barneselskap, så var gårsdagens feiring en stor suksess. Vi hadde invitert noen av våre gode venner på en amerikansk diner-inspirert meny (hence pyntingen), for å feire at kjekkasen hadde blitt et år eldre. (Og det å feires fortjener han virkelig. Vi snakker kvalitetskar.)


Menyen bestod av hjemmelagde burgere med aioli og sjølsnekret ketshup, servert med pommes frites og salat. Desserten - i ekte diner-ånd - var sjokolademilkshake og oreokake i porsjoner, samt årets kaffe fra Brasil.
Bordet var pyntet enkelt med en basilikumplante (følte at blomster ble litt for søtt i en guttebursdag, hvertfall når det var så mye farger i tillegg) og rammer med menyen skrevet inni, og vimpler over bordet. Gaver fikk han selvfølgelig også. De hadde jeg gjemt rundt i leiligheten å skrevet kart slik at han kunne finne dem. (Tror det var ekstra øy for meg. Det er rart hva travle uker gjør med effektiviteten! Vi snakker full planlegging av selskapet i lønsjpausen på jobb.)

Dette innlegget merkerer det første i serien "PartyPlanning". Siden jeg elsker å sette temaer for fester, og følge opp med meny og pynting, tenkte jeg at jeg skulle begynne å dele mine tanker, idéer og gjennomføringer her på bloggen. Håper dere lesere (som jeg er så takknemlig for!) syns det virker gøy!

Tusen takk til alle som titter innom! Jeg setter STOR pris på det! X Caroline.


Oreo-porsjonskake: (6 porsjoner)
3 dl fløte
250 philadelfia kremost
5 ss melis
1/2 ss vaniljesukker
1 pakke med sjokolademousse (og melk som pakken ber om)
10 oreo-kjekser

1) Pisk fløten stiv.
2) Ha i kremost, sukker og vaniljesukker.
3) Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen.
4) Knus kjeksene.
5) Legg lag med kjeks, sjokolademousse og krem i porsjonsglass og strø til slutt kjeks over. La stå i noen timer til et døgn for at smakene skal sette seg.

Jeg bruker gamle salsa- og rødbeteglass til denne desserten.

2 kommentarer:

  1. magisk innlegg - du e flink på eventer! og så god ide med porsjons-oreokake!! G

    SvarSlett
  2. fantastisk innlegg. digger deg & dine oppfinnsome ideer , :)

    SvarSlett