7. februar 2012

Pain Au Chocolat.


Når livet er veldig travelt, og vi egentlig ikke har tid til så mange pauser i hverdagen, er det en ting som holder min motivsjon oppe, og stressnivået nede. Helgefrokoster. Uansett hvor busy dagen som ligger foran måtte være, tar vi oss alltid tid til en koselig frokost, med god, nykvernet kaffi - og når vi koser oss ekstra: noe fransk på menyen. Sist helg var det deilig Croque Monsieur, helgen før det var det disse deilige Pain Au Chocolat´ene. Snakk om god start på dagen!
Jeg snek meg opp, en trøtt lørdagsmorgen, mens Joakim enda sov, tinte noen butterdeigplater, hakket opp litt sjokolade, rullet dem sammen og satte dem i ovnen. Etter en dusj og en "god-morgen" til min kjære, kunne vi nyte sprøe, varme, lykkelige, franske Pain Au Chocolat til morgenkaffien. Gjett om det satte et smil på min kjæres munn? Gjett om vi satt å drømte om neste tur til Paris, og følte nesten at vi var der? Gjett om det var lettere å komme seg gjennom om en travel dag? Svaret er ja. Og jeg får vann i munnen.


Pain Au Chocolat (6 stk):
6 Butterdeigsplater - tinte.
100 g kokesjokolade - jeg brukte mørk, men foretrekker lys melkesjokolade.

1) Strø hakket sjokolade over butterdeigsplaten.
2) Rull dem sammen.
3) Stek i ovnen på 220 grader i 25-30 min til de er dypt gyldne på toppen.
4)La dem hvile 5-10 min. Voila!

1 kommentar:

  1. Tusen takk, TUSEN TAKK!! Eg budde eit år i Sveits, og kvar fredag hadde eg Pain au Chocolat, og no kan eg jo laga sjølv :) Så bra, dette såg berre heilt magisk godt ut. Gjett om eg skal prøva dette i helga.

    Ha ein nydelig og solrik onsdag!

    Klem Eli

    SvarSlett