Brødet på bildene bakte jeg denne uka. 3 ting jeg elsker med dette brødet:
1. Det tok ca.3 min fra jeg startet til brødet stod til heving. (Hele prosessen - ink heving og steking tok meg ca.1 time. Jeg liker slike regnestykker.)
2. Det smaker lett av honning.
3. Det passer perfekt som tilbehør til en salat, lasagne - eller kun med et tykt lag med smør rett etter at det har kommet ut av ovnen.
Prøv dette brødet denne helgen hvis du har lyst. Hvis jeg kjenner det rett kommer du til å like det:)
Grovt Honningbrød:
300 ml lunket vann
2 ts tørrgjær
3 ss honning
365 g sammalt hvete (eller en kominasjon av forskjellige typer mel/frø som du foretrekker)
1 ts salt
Litt smeltet smør til smøring av form
0) Sett ovnen på 180 grader
1) Bland gjæren inn i vannet
2) Ha i honningen
3) Bland mel og salt
4) Bland gjærblandingen i melblandingen
5) La heve i ca.20 min
6) Stek på midterste rille i ca.30-40 min - til gjennomstekt.
7) Evt. plasser brødet på øverste rille i 2 min for å få en fin skorpe på toppen.
8) Ta ut av formen med en gang det er ferdig.
Riktig god solfylt helg til deg og!
SvarSlettBrødet ser kjempegodt ut!
Koooselig med vårtur i sola med deg! :)
SvarSlettLiker det nye utseendet på din fine blogg!:)
S
Dette brødet så fristende ut. Fin blogg du har
SvarSlett