Når jeg så begynte å rydde av bordet, banket det plutselig på døren og inn kom vennen vår - A. Jeg spurte om hadde tid til drikke en kopp kaffe med oss, og det hadde han. Jeg visste at både A. og J. ville bli mer en takknemlige dersom de også fikk noe søtt ved siden av kaffen, så jeg tenkte med litt om hva jeg kunne servere på kort tid.
Jeg kom på at jeg hadde hjemmelaget paideig i frysen. Så jeg tok opp den og fryste bjørnebær og laget en rask smuldrepai. Ved siden av pisket jeg krem og hadde i litt vaniljekrem og vips - så var desserten også på bordet.
Det er akkurat som om hjemmelagde desserter smaker ekstra godt i ukene. For da forventer en det liksom ikke.
Havregryn.
Smør.
Sukker.
Ta som mye du vil av hver ingrediens. Her gjelder det å finne din stil.
Ha en sort bær eller frukt i en form og dryss en god mengde paideig over og ha i ovnen på 250 grader til paien er litt brun på toppen.
I går hadde jeg og min nydelige venninne I. frokostdate. Hun ga dette til meg i julepresang: at vi sammen skulle gå på kafe og eg skulle få velge meg ut en god olivenolje på Oliviers&Co - det var så gøy!
Vi satt å pratet i noen timer på Ostehuset før vi gikk på olivenoljesmaking. Jeg ante ikke at olivenolje kunne være så komplisert og spennende.
Etter litt smaking, synsing og sansing fant jeg en som jeg syns var skikkelig god. Den kan visstnok brukes som eneste tilbehør til pasta eller som dressing på salat. Jeg gleder meg til å eksprimentere.
Tusen takk for en fantastisk date, I.!
Musikk:
Eva Cassidy "Songbird"
Ses om ikke lenge,
Xoxo.
Eg e klar for olivenoljeshopping med deg i Italia!!! :)
SvarSlett