1. august 2011

Tilbake til virkeligheten.


Noe av det som jeg har satt størst pris på denne feiren, har vært å ikke våkne alene hver morgen. Til vanlig står Joakim opp før kl.6 - og jeg kan forsikre deg om at det gjør ikke jeg. Jeg tror ikke hjernen min fungerer på slike tidspunkt. Og dersom den gjør det, er morgengrettenheten min et så stort faktum at jeg tror ikke at J. vil at jeg skal stå opp sammen med han i ukene. Så til vanlig sover jeg litt lenger enn J., og da kan du se for deg hvor koselig det har vært nå når han har hatt ferie de siste ukene. Vi har spist frokost sammen - i stillhet må jeg få legge til, (når du er morgengretten som meg kan det være lurt å holde munnen igjen før det har gått litt tid og du har våknet litt. Det takker Joakim meg for.) gått på kafé, truffet venner - og bare gjort livet.



Men i dag, mandagsmorgen 1.august, våknet jeg igjen alene. Ferien var brått over. Men det er litt fint også. Det er liksom en ny start. Jeg kjente at jeg gledet meg til dagene og ukene som ligger forann - og jeg gledet meg til å komme i gang! Dagen startet med en treningstime, så var det rett i jobbingen. Og siden ferien nå er slutt, ble det servert sunn suppe, servert med trøffelolje + rundstykker til middag. Sånn for å komme i gang, liksom.



Er du klar for å komme i gang? Det er jeg!
(Fortsett for oppskrift)
Sellerisuppe:
4 stilker selleri
1 løk i små biter
2 poteter
2 biter kyllingbuljong
2 hvitløksfedd
7 dl vann
1 dl hvitvin
3 dl melk
1 dl fløte
1/2 dl hvitvinseddik
Salt og pepper

Ha grønnsakene og vannet i en gryte sammen med vannet, og kok dem møre - ca.20 min. Ha så i resten av ingrediensene og kok opp i 5 min. Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin til å kjøre suppa glatt. Server lun med litt trøffelolje på toppen.

2 kommentarer: