9. august 2011

Bananbrød.


Jeg er egentlig ikke noe serlig frokostmennesker. Det vil si - jeg er ikke noe frokostmenneske rett etter jeg har våknet, og dersom vanlig brød er det eneste alternativet jeg har å velge i. Jeg klarer ikke skive til frokost. Uansett. Nå snakker jeg om hverdagslige, tidlige frokoster altså, ikke slike lange, late hlegefrokoster, for de er jo fantastiske. Rundstykker, knekkebrød, granola med yoghurt går dersom jeg får nok tid på meg - men det er en ting jeg ELSKER til frokost. Og det er bananbrød. Det er det absolutt beste jeg får til frokost. Fyldig, søtt, saftig, varmt bananbrød - med kun en smørklatt på: det er det beste jeg kan få servert i de tidlige timer. 


Jeg lærte å like bananbrød da jeg bodde i Sydney. Her var det vanlig å servere banana bread til morning tea´en. Jeg ble introdusert til herligheten av min gode venninne, Hannah, og vi spiste bananbrød nesten hver dag, på den lokale kaffebaren - sammen med en white chocolate mocha with raspberry. Ikke rartat jeg kom trillende tilbake til Norge et år senere.

Sist uke hadde jeg en banan igjen, som begynte å se litt trist ut. Jeg vurderte å kaste den ettersom den var for myk til at den er god å spise. Men så kom jeg plutselig på at jeg kunne bruke den til å lage bananbrød - til det hadde den perfekt konsistens. Så jeg bakte brødet, skar det i skiver, og frøs det. 
Så hver morgen den siste uken har jeg fått startet dagen med min ynnligsfrokost. Det er hverdagsluksus, det.


Oppskrift finner du under.
Bananbrød:
270 g sukker
2 egg
200 g most banan (ca.1 stor banan)
280 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
Evt 1 ts malt muskatnøtt
140 g smeltet smør

Visp sukker og egg til eggesdosis og ha i bananmosen.
Tilsett mel, bakepulver, natron og krydderet og bland godt.
Hell over det smeltede smøret og rør det godt inn.

Ha blandingen i en smurt brødform, stek i den forvarmede ovenen på 170 grader i ca.1 time, eller til en kniv kommer ut ren.


4 kommentarer:

 1. Mmmm... Det så godt ut. Fikk jeg også lyst å prøve en gang :-)

  SvarSlett
 2. nam nam, så koselig.

  SvarSlett
 3. og eg like så godt layoten på siden din!

  SvarSlett
 4. Ble godt, men burde absolutt hatt bakepapir i formen. Min ble så luftig at den falt fra hverandre da jeg skulle ta den ut :-P

  SvarSlett