2. oktober 2010

Sliten vs. Sulten.

Først av alt: Tuuuusen takk til alle som er innom bloggen min! Det er så koselig! Jeg syns jo at det er veldig gøy å skrive, men det er jo enda gøyere når jeg vet at noen leser det. Og jeg setter stor pris på alle de nydelige kommentarene - dere er bare helskjønne!

Høsten har inntatt Sandnes. (Og dere vet jo hvordan det gleder mitt hjerte! Hvis du ser en jente som sykler på en sykkel med korg, har på seg lue og kåpe og et GEDIGENT smil, så er det nok sannsynligvis jeg som bare gleder meg over årstiden. Skal ikke så mye til.. Hehe.) Men det som er en liten bakdel med høsten er jo at energien blir litt svekket, og en kan nesten føle seg litt småsyk. Det har jeg gjort denne uka. Du kjenner helt sikkert følelsen - hodeverk, trøtt i kroppen, litt feber - men ikke helt sykt, liksom.
Poenget er: denne tilstanden fører til at jeg nok sitter litt mer hjemme enn jeg er vandt til, og det resulterer også i at det blir laget litt mer mat enn vanlig. Så jeg tenkte rett og slett at jeg skulle dele tre oppskrifter - med herlig høstmat - med deg. Hvem vet? Kanskje sitter også du hjemme - litt sånn halvsyk, men med akkurat nok energi til å lage deg litt mat.

Oi! Jeg kom på en ting: En av disse dagene når jeg ikke orket å gå ut, så jeg en nydelig film (som jeg fikk av en enda nydeligere venninne, Silje, fordi hun visste jeg ville like den. Spot on!) - Julie&Julia!
Jeg elsker den fordi den er koselig, morsom, søt og full av mat! ANBEFALES!

(En siste hemmelighet: i natt sov jeg 12 timer (!!!!), så nå regner jeg med at har sovet av meg denne småsykheten som er litt dum, men litt bra på samme tid.)


OreoPeanutbutterCheesecake (Toppen av TheAmericanDream).
Bunn:
25 stk oreokjeks - finmalt.
4 ss smeltet smør.

Disse blandes og masse trykkes ned i en paiform. (Ikke spis opp alt,
du angrer når du ikke får fyllt opp paiformen. Jeg snakker av erfaring. Men smaking er lov!)

Fyll:
1/2 glass peanøttsmør (Du kan ha mer, men det ble litt mye for min smak.)
2 pk Philadelphia kremost - the good stuff.

Bland i kjøkenmaskinen.


Ha så i 1 1/4 kopp med melis. Så pisker du 3 dl med kremfløte og tilsetter denne himmelske blandingen.


Hell mirakelet over oreobunnen og la den stå i kjøleskapet i minst en time (hvis du har selvkontroll nok) - men dess lengre den står, dess bedre blir den. The mirakel of cheesecakes.


Vi hadde noen venner over på fårikål på tirsdag. Da ble denne herligheten servert til dessert. Passe norsk - passe amerikansk.Eplechutney:
250 g epler - uten skall og sånn i midten.
150 g rødlok.
200 g brunt sukker.
2 dl epleeddik.
2 ss grovt salt.
3 kardemommekapsler.
1 ts kanel.
1 rød chili.
2 ts ingefær.
70 g rosiner.

Bland alt utenom rosiner i en gryte og kok på middels varme i 20 min. Tilsett så rosinene og ha i et glass.
NAAAAAMMMM tilbehør til lammemiddager.
Musikk:
Safari.

Det var det jeg hadde å komme med i dag. Men jeg planlegger en helstekt kylling-middag ikveld, så det er mulig at den spiller hpvedrollen i neste innlegg,

Love you all.
God helg!

5 kommentarer:

 1. Det så Himla godt ut!!! =)
  Herlig blogg, jeg følger med videre ;)
  Ha en super søndag, hilsen M

  SvarSlett
 2. Liker deg og bloggen så godt!!

  SvarSlett
 3. Eg elske bloggen din Caroline, den e bare heilt skjønn! Oppskriftene, de romantiske innleggene og hyllesten til høsten! Magisk!

  Og Julie&Julia e bare heilt fantastisk, blei heilt gira på matlaging itte den!
  Ha ein fortsatt fantastisk høst som nygift og som den kjekke jenta du e! :)
  Høstklemmer fra Hanne Matilde

  SvarSlett
 4. Oi så herlig blogg! Og for noen oppskrifter! Ved nærmeste anledning skal jeg prøve dem ut:):)Men før den tid legger jeg meg til som følger og legger deg til i min bloggliste, for dette må jeg følge med på. :)
  Ha en super fin uke:):)

  SvarSlett
 5. den kaken.!!
  skal prøves!

  SvarSlett