17. januar 2012

Ovnsbakt Laks med Trøffelolje-dressing.


Er vi ikke alle stadig på jakt etter enkle, sunne og smakfulle middager som ikke er tidskrevende? Det er jeg i det minste. For tiden sitter jeg å jobber med en oppgave som snart har dead-line, og da er det å lage omfattende middager ikke et alternativ. Men middag må man jo ha. I går var dette vår middag. Ovnsbakt laks med grønnsaker og trøffelolje&sitron-dressing. Superenkelt (Gjort på 5 min eks steketid), smakfullt og billig! Oh yes - I like!
Prøv denne oppskriften en dag - jeg vet at du kommer til å like det:)

Klem fra Caroline - som igjen stikker nesen ned i bøkene.

Ovnsbakt laks med grønnsaker (2 pers):
4 laksefileter - tinte.
8 poteter (jeg brukte amadinepoteter. Dersom potetene dine er store bør du skjære dem opp i mindre biter.)
2 tomater
1 løk
1 hvitløksbunt, delt opp i fedd (jeg skjærte bunten i to, men å dele opp i fedd er mer smakfullt)
Salt og pepper
Litt olje

1) Forvarm ovnen på 200 grader.
2) Skjær tomatene og løken i to, ha alt i en ildfast form. Hell over litt olivenolje, og dryss over litt salt og pepper.
3) Stek i ca.40 min til laksen er gjennomstekt og potetene møre.

Trøffel&Sitron-dressing:
1/2 halv pakke rømme.
Saften av 1 sitron.
1 1/2 ts trøffel olje (bruk evt 2 hvitløksfedd dersom du ikke har trøffelolje.)
Smak til med salt og pepper.

Bland alt og la den stå i kjøleskapet og godgjør seg til fisken er klar.



1 kommentar:

  1. MM!! Det ska eg laga så snart som mulig! :)

    Mari din.

    SvarSlett