10. september 2011

Scones fra Kokekjøkken.


Jeg husker godt første gang jeg laget scones. Det var i 5.klasse på barneskolen, og vi hadde akuratt begynt med kokekjøkken. Vi mikset alle ingrediensene sammen, hadde deigen på et stekebrett, lagde et kryss på toppen og laget prikkemønster på toppen av den før vi stekte den. Da den kom ut av ovnen var deg så begeistret og stolt over at JEG hadde laget dette vidunderet! Jeg tok med resten av sconesen hjem, og fikk hele familien min til å prøvesmake. Jeg var helt i ekstase over at dette var noe JEG hadde produsert. Og etter den dagen gikk det ikke lenge mellom hver gang jeg spurte mor om jeg kunne få lage scones. Oppskriften står fortsatt i min mors melete, blå kokebok - skrevet inn med sprittusj og store bokstaver av meg. Og det fortsatt den samme oppskriften vi begge bruker den dag i dag.Lyse scones med rosiner og sjokoladebiter: (4 scones)
5,5 dl hvetemel
150 g rosiner eller sjokoladebiter
2 dl melk
2 ss smeltet smør
2,5 ts bakepulver
1/2 ts salt

Bland alt det tørre. Ha så i alt det våte. Bland godt. Oppskriften er nok til en stor bolle, som du så lager et kryss på. Det blir til 4 sconesbiter.
Stekes midt i ovenen på 180 grader i ca.20 min til toppen er gyllen.

Jeg doblet oppskriften og hadde sjokoladebiter i den ene delen, og rosiner i den andre delen. Begge deler var veldig godt!

13 kommentarer:

 1. disse så fantastisk deilige ut ! Jeg skal prøve å lage de en dag... :)

  SvarSlett
 2. Så godt ut me sjokolade i! Namnam :D

  SvarSlett
 3. Hei! Magne fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

  SvarSlett
 4. Hei! De såg veldig gode ut! Hvor lenge og på hvilken grader steker du de? :)

  SvarSlett
 5. Disse så kjempegode ut! Husker selv hvor stas det var å lage scones på skolekjøkkenet :O)

  SvarSlett
 6. haha fy faen det såå godt ud, ska lage det når eg komme hjem nå :) til familien, takk for at du delte denne oppskriften ;)

  SvarSlett
 7. Skal lage slike ikveld :) Såg veldig godt ut.

  SvarSlett
 8. nam, nam nam nam nam nam nam nammmmmmmmmm

  SvarSlett
 9. Dette skal prøves ut på lørdag! : ) Liker bloggen din!

  SvarSlett
 10. så kjekke oppskrifter du hadde her:) skal prøve på sconesene nå:)

  SvarSlett
 11. Wow...for en smakfull blogg. Her må jeg følge med videre skjønner jeg. Takk for alt du deler. Klem fra Maliva

  SvarSlett
 12. Jeg hugser da vi lagde scones for første gang da brukte vi solsikkefrø og det smakte godt, men problemet var at vi som smakte fikk makesjau og det var ikke kjekt i det hele tatt fint og se en oppskrift uten det;D

  SvarSlett