12. september 2011

Havre = Høst.


Nå begynner høsten virkelig å snike seg innover oss. Jeg kjenner at det fryder meg langt ned i magen! Jeg gleder meg sånn over at det blir mørkere om kveldene, kaldere i luften, regnet høljer ned og jeg må finne frem litt varmere klær. Jeg nyter denne årstiden i fulle drag, og romantikeren i meg kommer virkelig frem.
Da jeg en dag fikk lyst til å bake biscotti igjen, vurderte jeg å lage en sjokoladeversjon. Men det var akkurat som om havre&rosiner sa høst på en litt annen måte. Så jeg bakte havre&rosin-biscotti. 
Det fine med biscotti er at de er litt for bitre og harde til å nytes for seg selv - men dyppet i en kopp med te - eller aller helst kaffe - kommer de til sin rett, og smaker fantastisk.
Så dersom du ennå ikke har fått øynene opp for høstsjarmen - bak disse biscottiene, eller noen andre - kryp under et pledd, sett på litt Billie Holiday, dypp biscottien din i kaffien, lytt til regnet - og legg merket til hvordan høsten har en helt egen fortryllende sjarm.
100 g smør - romtemperert.
2 dl sukker.
3 egg.
150 g rosiner.
225g havregryn.
125g hvetemel.
1 ts vaniljesukker.
1 ts bakepulver.

Pisk smør og sukker hvitt og tilsett eggene. Bland alt det tørre og tilsett det i blandingen. 
Del deigen i to tykke store pølser. Legg dem på bakepapir på et stekebrett. Trykk dem litt ned. Ha det i ovenen på 180grader i ca.20 min. Avkjøl det så i 10 min før du skjærer skiver på skrå så tykke som du vil ha dem. Snu dem med snittflaten opp før du steker dem i 10 min til. Slå av varmen på ovnen og la dem stå 10 min til, slik at de blir helt tørre. 

3 kommentarer:

 1. Espresso? Hvor mye?

  SvarSlett
 2. Beklager, det hadde kommet med fra et annet innlegg. Ingen espresso i biscottien:-)

  SvarSlett
 3. Skal si du har en krem av en blogg her ;)
  Selv er jeg elendig på kjøkken, men jeg kan jo la meg inspirere av deg!
  legger meg til som følger jeg :)
  Ser vi er fra samme by...
  Kommer du på bloggtreff?
  Klem May Helen

  SvarSlett