5. juli 2011

Sitron&Valmuebrød/kake.


Jeg forbinder Sitronkake med gamlehjem, melistopping, tørr innside og fargerik kakepynt på toppen. Det er den eneste måten jeg noen gang har spist sitronkake. Så da jeg fant denne oppskriften av Sitronkake, nølte jeg ganske lenge. Men så bestemte jeg meg for at jeg IKKE skulle servere den på gamlehjem-måten, men heller på samme måte som de serverte deilig bananbrød i Sydney når jeg bodde der - som skive, med smør og eventuelt syltetøy på.
Jeg satte i gang med å bake denne kaken/brødet - som er utrolig lett, og ventet den 1 og 30 minutter lange steketiden som den brukte i ovnen, og var meget fornøyd da den var ferdig. Og det var min kjære mann også.
Da vi hadde spist oss mette på disse deilige skivene til frokost en lørdag, skar jeg opp resten og frøs det.J. tilbringer dagen i dag på sofaen da han ikke klarer å gå pga at han har forstuet foten. Og da jeg spurte om hva han ville ha til frokost, svarte han: "Kan eg få litt av den goa sitronkagå? Det frista sånn!)
Jeg tar det som et stort komplement, og anbefaler dere å prøve denne overraskende saftige og friske oppskriften mens du venter på sommeren:)


Dersom du har mer lyst til å servere den som kake - er det også utrolig godt! Bland da litt sitronsaft inn i melisen, og hell det over kaken. Pynt med valmuefrø på toppen. NAMNAMNAM!


Sitron og valmuefrø-kake:
320 g sukker
3 egg
Revet skall av 2 sitroner 
350 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
2,5 dl melk
1/2 ts vaniljeekstrakt
4 ts valmuefrø
200 g smeltet smør

Ha sukker, egg og sitronskall i kjøkkenmaskinen, og kjør til det er veldig godt blandet.
Bland mel, valmuefrø, bakepulver og salt i en bolle.
Bland melk og vanilje i en annen.

Tilsett litt og litt av melblandingen og melkeblandingen (annenhver, og bland godt mellom hver) i eggebandingen.
Sett maskinen på høy hastighet til blandingen er god og luftig.
Ha i det smeltede smøret og kjør maskinen på lav hastighet til alt er blandet.

Ha blandingen i en smurt brødform og stek i ca. halvannen time på 170 grader til kaken er gyllenbrun.

4 kommentarer:

 1. Takk for oppskriften. Må nesten prøve nå. Hørtes og så deilig ut den sitronkaka. God sommerklem Tonje

  SvarSlett
 2. Så kjekt at du vil prøve oppskriften - den anbefales! Gi gjerne en lyd når du har prøvd den. Så kjekt med tilbakemeldinger:)

  SvarSlett
 3. e eg skikkelig teit som ikkje forstår den aller siste setningen her?

  SvarSlett
 4. Hei Regine! Nei, du er ikke teit. Hehe! Setningene hadde visst blitt snudd på hodet. Nå skal det være i orden. Gi meg en lyd dersom du fortsatt ikke finner ut av det. Takk for at du sa ifra! Kjekt at du er innom bloggen:)

  SvarSlett