23. juni 2011

Reker, Chili & Sommerstemning


Sommeren lar virkelig vente på seg i Stavanger i år. Hver morgen tar jeg den daglige oppdateringen min på Yr.no, og begynner vel egentlig å bli vant til at det er meldt overskyet i noen timer, og litt regn. Men som vanlig har jeg ikke tenkt å la noen små detaljer som været bestemme over hvilken stemning jeg har lyst å operere i. Så mitt nye prosjekt er å skape sommerstemning, selv om været er i mot meg.


Igår fikk vi besøk av min gode venninne, Ingebjørg, som jeg har fortalt om så mange ganger før. Jeg hadde ikke laget mat de siste dagene, så jeg gledet meg skikkelig til å diske opp en sommerlig meny. Da Joakim kom hjem fra jobb annonserte jeg at han måtte skynte seg med å gjøre seg klar, fordi vi skulle ut å kjøpe reker. Ingenting sier vel sommer slik som reker gjør? Nei, det var det jeg visste. Egentlig er jeg ikke storfan av reker selv. Det vil si, jeg har ikke spist det så mange ganger. Sist gang vi hadde planlagt å spise reker, overrasket Joakim meg med å FRI til meg, og da mistet jeg apetitten (av GLEDE, så klart!). Men ja, jeg var fast bestemt på å servere reker denne kvelden, og jeg visste at jeg ville like det. 


Jeg bestemte meg for å sprite dem opp med å steke dem raskt i løk, hvitløk og chili for å spice opp smaken litt. Vi serverte det sammen med godt brød, sitron, hjemmelaget aioli, godt brød, saltkokte poteter og en hjemmelaget, sterk, spansk tomatsaus. Det ble nesten som en deilig, liten tapas.
Det var sommerstemning på topp - vi prata, lo og koste oss med herlig sommermat. Da kan en vel ikke bry seg om været utenfor vinduet, eller va Yr.no sier.


Chilistekte reker:
1 kg reker
1,5 dl olivenolje til å steke i
1 løk, finhakket
1 chili
2 hvitløksfedd
Salt og pepper
Frisk basilikum og persille.

Ha alle grønnsakene og rekene i en panne, og stek på sterk varme i ca.4 min - kan me fordel gjøres i to omganger, slik at alle rekene får badet seg i den deilige marinaden.
Ha over salt og pepper og hakkede, friske urter ved servering. Server straks, fordi rekene vil bli seige dersom du har dem over varme for lenge.


2 kommentarer:

  1. Mmmm... det så knallgodt ut! Du viser alltid så god mat. Takk for oppskriften. Chilistekte reker skal absolutt prøves snarest :)
    God helg
    Klem Tonje

    SvarSlett