23. november 2011

Rødvinsgryte.


Ingenting er som en varmende, mettende middag på en kald November-dag. Rødvinsgryta som du ser på bildet var middagen vår 2 dager sist uke. Jeg liker at den inneholdt lam, rotgrønnsaker, rosmarin, sopp og vin - den sang "høst" mot meg når vi spiste den. Det er ikke så ofte vi har kjøtt på menyen her til gårds. Det tar lenger tid å planlegge, syns jeg, og det blir liksom litt mye til bare oss to. For ikke å snakke om at det er dyrt. Så veldig ofte er middagene våre vegetarianske. Men da når kjøttet endelig har en fremtreden er det veldig deilig.
Jeg er veldig glad i god mat, men som den utålmodige sjelen jeg er liker jeg godt middager som du har i en gryte, og som lager seg selv. På den måten bruker jeg som regel ikke mer en 15.min på kjøkkenet for å få en middag på bordet, men vi kan likevel spise sunt og godt. Og denne rødvinsgryten passet meg perfekt på det området. Den var herlig. Prøv den du også!Håper du nyter gode høstdager.
Xx Caroline.

Rødvinsgryte (4 personer):
400 g lammekjøtt
6 poteter, kuttet i 4 deler
6 gulrøtter, kuttet i ca.4 biter
2 løker, kuttet i 4 biter
100 g persillerot/sellerirot, kuttet i små biter
60 g sopp.
6 fedd hvitløk, skrellet og hele
1 liter rødvin
2 liter vann
4 biter buljong
Salt&Pepper
2 ts rosmarin
3 laurbærblad

1)Brun kjøttet litt i en stor gryte med litt olje. Brun grønnsakene, utenom soppen, i gryta etter kjøttet.
2) Ha i vannet og buljongen. Kok opp.
3) Ha i alle grønnsakene og kjøttet i vannet.
4) Ha i krydderet og rødvinen.
5) Kok på middels varme i ca.40 min.
6) Ha i soppen og kok i ca.15 min.

Voila! Ferdig. Nyt!


6 kommentarer:

 1. Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  SvarSlett
 2. Jeg er litt usikker på om du har skrevet feil i starten, eller i oppskriften; er det lammekjøtt eller oksekjøtt du benytter?

  SvarSlett
 3. Dette er vel en typisk boeuf bourguignon, bare byttet ut med lam - men jeg anbefaler å også bruke sideflesk/bacon i den. Setter en utrolig god smak. Veldig godt også med sjalottløk i, jeg pleier å skrelle dem, dele dem i to, brune dem lett og så ha dem i mot slutten av koketiden.

  SvarSlett
 4. Kjære Anonym. Takk for at du sa ifra! Her skal det stå lammekjøtt begge steder. Det går litt fort i svingene noen ganger:)

  SvarSlett
 5. grattis med link på vg!! :D
  og nydelig blogg forresten! :)

  SvarSlett