8. februar 2011

BlåbærBursdag.





Min kjære mann har bursdag i morgen (jeg føler at februar så langt har handlet kun om bursdager - og jeg elsker det!) og har gitt streng beskjed om at på bursdagen må han ha med seg kake på jobb. 






For en stund tilbake siden hadde jeg blånektet å gjøre nettopp det - kun fordi jeg ikke ville bli stemplet som "kone". Men hva gjør en vel ikke for kjærligheten (og muligheten til å prøvesmake litt)? 






Jeg sa ja til å gjøre det, og syns han var ganske søt som spurte, men sa at det fikk bli muffins istedet for kake. Det er liksom litt koseligere å lage. Syns nå jeg. Dessuten har jeg så mange muffinsformer som jeg MÅ få brukt opp.

Jeg prøvde meg denne gangen på å lage blåbærmuffins. Jeg brukte rismel og havregryn i stedet for hvetemel og resultatet ble veldig godt. Muffinsene ble saftige og gode, og hadde mye mer smak enn når jeg har brukt hvetemel.






Oppskrift:
125g smør.
125g brunt sukker.
2 ts vaniljesukker.
3 egg.
125g smør.
100g rismel.
50g havregryn.
90g blåbær.

Stekes i ovnen på 200g i ca.20 min.

Musikk:
Esperanza Spalding.






3 kommentarer:

  1. gratulerer til bursdagsbarnet!
    februar er den beste måneden og muffins er best-ingen protest :)

    SvarSlett
  2. gratulerer med bursdag i hus!

    kom på at jeg har noen siste blåbær, helt fra nordnorge, i fryseren - og tror nå jeg vet hva de skal brukes til... ;)

    SvarSlett
  3. kjempe bra at du prøver å lage glutenfritt, dessverre er det gluten i havregryn, prøv glutenfrihavregryn neste gang :)

    SvarSlett