6. oktober 2011

Blomkålsuppe&ParmasanPinner.


Jeg skal nå fortelle deg to ting om meg selv. Muligens vet du dem fra før, mest sannsynlig har du ingen anelse, og kanskje heller ingen interesse av å vite det heller. Men dette er min blogg, så jeg forteller det likevel. (Jeg var meget sjefete som barn, så når jeg hadde besøk pleide jeg å si: "Jeg bestemmer siden vi er hjemme hos meg", og dersom jeg VAR på besøk pleide jeg å si: "Jeg må bestemme, jeg er jo tross alt gjest."For et frekt og uhøflig barn jeg var. Og 20 år senere har jeg visst ikke forbedret meg. Parantes slutt.)

1) Jeg HATER å kaste mat. Jeg kunne hatt en egen spalte på restemat, for det blir det en del av. Jeg får meg ikke til å kaste mat som jeg like gjerne kunne ha spist. Dette har jeg arvet av min mor.
2) Utfordringer gjør meg kreativ. Å ha få midler, tidsfrister og klare mål engasjerer meg. Jeg får et boost av energi, og jeg klarer å prestere bedre. Tidspress er det beste jeg vet, for da får jeg virkelig gjort ting. Så jeg syns utfordringer er gøy. Dette har jeg arvet av min far.

Så da en venninne spurte meg en dag om hvordan jeg planlegger ukesmenyer, var svaret ganske enkelt. Jeg har en storhandel i måneden, og fyller på med litt smått innimellom. Hver dag kikker jeg i kjøleskapet og frysen, og lager som regel middag ut i fra det som haster mest å spise opp. Derfor blir det ofte supper, her til gårds. Grønnsaker som holder på å bli dårlige kokes opp med litt buljong, moses sammen med litt melk. Enkle, sunne, billige og "ikke-kast-mat"vennlige middager spør du meg.

Bildene he viser en kremet blomkålsuppe, og parmasanbrødpinner laget fra resterende grov pai-deig jeg hadde. Og det var veldig godt.
Jeg blir stresset av "lag ukes-meny-handlelister", men å bruke det jeg har tilgjengelig - det kicker jeg på.Denne uken var jeg så heldig å igjen få være på Vg.no, så velkommen til nye lesere og følger - kjekt å se dere:)
En god uke ønsker dere alle! Klem.

1 kommentar: