28. mars 2011

Sjokolade&vinterstrand.Ukene går så fort! Av og til føler jeg at dagene bare renner fra meg. Noen ganger syns jeg at det går så fort at jeg følerat jeg ikke har hatt kontroll på hvor i uka jeg er. Det har skjedd denne uka. 3 ganger har det skjedd at jeg ikke visste om at jeg skulle vært et sted og at jeg trodde at jeg skulle være et sted og treffe noen som jeg ikke skulle treffe.  
Torsdag var en sånn dag. Jeg trodde jeg hadde fullt program, men så viste det seg at jeg ikke hadde noen verdens ting å rekke. For en fantastisk følelse det er! Så i stedet for å leke travel, bestemte jeg og J. oss for å gå en tur på stranden - puste i frisk luft, nyte synet av sand og sjø, og holde i hånden - før vi gikk hjem, bestillte den legendariske pizzaen fra Pizzabakeren - noe som vi nesten alltid gjør når vi skal ha sofakveld - og jeg lagde sjokoladefondant med bærsorbet til dessert.Det er så deilig å sette ned tempoet litt, av og til, og bare nyte øyeblikket, maten og felleskapet. Det er hverdagsluksus, det.Disse peanøttsmør/sjokolademuffinsene med rosa salt lagde jeg på tirsdag da vi fikk besøk av noen venner. Det er viktig å kose seg i hverdagen, syns jeg!Sjokoladefondant:
250 g smør.
250 g kokesjokolade.
5 egg.
5 eggeplommer.
125 g sukker.
50 g hvetemel.

Smelt smøret og bland inn sjokoladen til det er smeltet sammen. Pisk sammen egg, eggeplommer og sukker og bland med smørsjokoladeblandingen. Bland inn mel.
Ha i små former og stek midt i ovenen på 225 grader i ca.12 min. (Jeg stekte mine lengre enn den som det er bilde av.)


Bringebærsorbet:
400 g frosne bringebær.
2 ss flytende honning.
1 dl appelsinjuice.
1 dl hakket basilikum eller sitronemelisse.

Ha alt i en kjøkkenmaskin til det er  kjørt godt sammen.Tusen takk for at du tok turen innom!
C.

5 kommentarer:

 1. NAM, carro! :D du e så flink :)

  SvarSlett
 2. Ingeborg Charlottemars 28, 2011

  åååh, du e DEN husmorå :D

  SvarSlett
 3. Rosa salt?
  D har eg aldri hørt om før...
  Greit me litt nye "innspill" i kverdagen.
  Mange goe tips her :)
  Thank u!

  SvarSlett
 4. Mmmm, blir regelrett kjempesulten, takk for gode tips, for her var det mye godt. Må har kontroll på fremtidige oppskrifter fra deg, så jeg har lagt deg inn på bloggrollen min.
  Så at du er fra Sandnes(?), jeg bor på Forus.
  Blogges.
  Klem

  SvarSlett