19. august 2010

Mexican Fiesta.

Min bror, Christer, og hans kone, Marte, flytter til Budapest på fredag. De skal begge bli leger. Det vil si at de blir borte 5-6 år. Vi synes det er veldig trist at vi ikke lenger får se dem så ofte, men vi heier og ønsker dem alt det beste. Og så er det jo også en unnskyldning til å reise på storbyferie for å komme å besøke dem.
Men i annledning av at de flytter, inviterte min mor hele slekten på avskjedsparty. Det resulterte i høy lyd, barnelatter, masse folk, fine taler til Christer&Marte og en gigantisk mexicansk buffet.


Her er et lite utdrag fra buffeten. Det ble servert flere slag salat, hjemmelagde dipper og salsaer, kjøttdeig, chili con carne, mexikansk ris, tortilla, tacoshells, nachos osv... Jeg våknet mett i dagmåres fordi jeg spiste så mye i går. Hehe.

Her kommer to av min mors magiske mexicanske oppskrifter:
Guacemole:
2 avocado.
1 rømme.
1 majones.
1 løk.
2 hvitløksfedd.
Smak til med salt og pepper.

Kan varieres med oppskjert tomat, chili eller saften fra en lime.
Hjemmelaget salsa:
2 boks kidneybønner.
7 tomater.
2 rødløker.
Smakes til med frisk koriander. (Vi bruker ganske mye. Namnam!)
Herlige Lisa jobber seg gjennom tortillaen sin. Jeg spurte henne i går: "Lisa, er vi venner eller familie?" (Vi er søskenbarn, vi to.) Hun svarte med sin lyse, optimistiske stemme - og et stort smil - "Vi er begge deler, Caroline. Nesten bestevenner, er vi.". Sånt kan en smelte av. 

Bueno!

2 kommentarer:

  1. godt med rester, søta! ;) Rune.

    SvarSlett
  2. Så bra! Hehe. Eg ska invitere deg over oftere når me har någe liggende. Kjekt å bruke tid sammen med dokk. Nydelige folk.

    SvarSlett