12. mars 2012
Runde Focacciabrød.
Og så var det mandag igjen.. Helgen har her i huset vært fullspekket av mye morro, mange mennesker, mye program og masse påfyll - og jeg føler meg veldig klar for en ny uke!
Brødet som jeg har tatt bilder av laget jeg til en tapasfest vi var på på fredag. Jeg har tidligere laget focacciabrød i langpanne, men etter et besøk på Charles&De nylig, ble jeg inspirert til å dele deigen i to springformer, og ha på noen tomater på toppen i stedet. Det fungerte veldig fint, og tok seg godt ut på bordet, syns jeg. Jeg syns også at denne formen for Foccacia-brød kan ta seg godt ut på et bord før maten blir servert - ha brødet på et stort trefat og sett litt smør og en brødkniv ved siden, så har du både et godt brød, men og en liten dekorasjon.
Jeg må løpe på forelesning - ønsker dere alle en super mandag!
Klem Caroline.
Foccaciabrød i springform - to brød:
7 dl vann
25 g gjær
1 dl olivenolje
1 ss salt
2 ts sukker
1 kg hvetemel
2 tomater
Flaksalt
Litt rosmarin
Ekstra olivenolje til å ha på toppen av brødene
1) Bland gjæren ut i lunket vann.
2) Ha i olivenolje.
3) Bland mel, sukker og salt.
4) Bland så det tørre med det bløte.
5) La heve på et lunt sted i ca.30 min.
6) Ha i smurte springformer, sett tomatene på toppen, strø salt og rosmarin over og hell litt olivenolje over til slutt.
7) La heve i formene i ca.20 min.
8) Stek på 200 grader i 20-30 min.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det så nydelig ut :-D
SvarSlettjeg prøvde meg på foccacia her om dagen jeg også, bare mini : )
http://elisesbakery.blogspot.com/2012/03/minifoccacia.html
Mmm disse så gode ut:)
SvarSlettFor en flott blogg du har...masse fine bilder og oppskrifter:)
Ha en fortsatt fin uke
Ann-Charlotte