22. mars 2012

Salat Til Lunsj.


Det er noe med våren som gjør at jeg får så lyst til å spise lette, sunne måltider. Søte smaker, blandet med noe salt, lette konsistenser, uten tunge sauser eller teksturer. Salater. Med få, gode ingredienser. Ferske råvarer, kanskje med et hint av syrlighet. Det er det jeg lengter etter mens vi fortsatt venter på at våren skal komme. Slik oppstod denne salaten, som var lunsjen min i går. Spinat, pærer, cherrytomater, fetaost og dressing av olivenolje, balsamico og noen dråper sitron. Perfekt avbrekk i en lang lesedag.
Vi reiser på ferie på tirsdag, og dermed jobber jeg så godt jeg kan for å ferdigstille en del prosjekter og få unnagjort en del pensumlesing før avreise. Da kan jeg nyte helt fri, og bøker som jeg selv velger å lese når vi drar. Åh, som jeg gleder meg! By, opplevelser, nye smaker, varme, familie.
Tirsdag - kom fort.



13. mars 2012

ChocolateSpoons.


God tirsdag, kjære lesere! Når jeg nå sitter å skriver til dere, er det med bakgrunnslyder fra kjøkkenet og lukten av mat som er på vei - jeg liker når Joakim fikser middag. For en snill mann jeg har! Idag har jeg hatt en upereffektiv dag så langt - og det er så utrolig deilig! Følelsen av å ha fått gjort masse og kunne sette seg ned å kose seg litt med bloggen uten å ha dårlig samvittighet! Jeg elsker det å ha mye å gjøre, men jeg setter også utrolig stor pris på litt roligere stunder når jeg bare kan være kreativ. Skikkelig luksus.
Disse sjokoladeskjeene laget jeg en dag sist uke. Veldig enkelt, fort gjort - men skikkelig koselig! Jeg hadde kjøpt inn noen enkle teskjeer i tre for en stund siden, og bestemte meg for å dyppe dem i litt sjokolade. Noen drysset jeg med kanel og kardemomme også, for å få en smak av Chai. Kan brukes til dypping i varm melk for en kjapp kakao, eller i kaffen for en smak av sjokolade. Jeg syns begge deler fungerte godt! Og her er regelen: Bruk en god sjokolade - det får du alt igjen for. 


But now, if you will excuse me, my husband tells me that dinner is served. God appetitt til meg! :)

12. mars 2012

Runde Focacciabrød.


Og så var det mandag igjen.. Helgen har her i huset vært fullspekket av mye morro, mange mennesker, mye program og masse påfyll - og jeg føler meg veldig klar for en ny uke!
Brødet som jeg har tatt bilder av laget jeg til en tapasfest vi var på på fredag. Jeg har tidligere laget focacciabrød i langpanne, men etter et besøk på Charles&De nylig, ble jeg inspirert til å dele deigen i to springformer, og ha på noen tomater på toppen i stedet. Det fungerte veldig fint, og tok seg godt ut på bordet, syns jeg. Jeg syns også at denne formen for Foccacia-brød kan ta seg godt ut på et bord før maten blir servert - ha brødet på et stort trefat og sett litt smør og en brødkniv ved siden, så har du både et godt brød, men og en liten dekorasjon.

Jeg må løpe på forelesning - ønsker dere alle en super mandag!
Klem Caroline.


2. mars 2012

Et enkelt, lite honningbrød..


Idag er våren her, dere! Jeg har plukket snøklokker som står på nattbordet mitt i en liten lilla vase, jeg har vært ute i friminuttene på skolen med en gjeng søte 1.klassinger - uten jakke (!), og jeg har gått tur rundt under den blå himmel med en god venninne. Og klokka er ikke 3 enda! For en dag! Jeg hadde glemt ut hvor mye jeg satte pris på blå himmel og sol. Nå står vinduene opp i alle rom - ut med støvet og inne med frisk vårluft. Luksus.
Brødet på bildene bakte jeg denne uka. 3 ting jeg elsker med dette brødet:
1. Det tok ca.3 min fra jeg startet til brødet stod til heving. (Hele prosessen - ink heving og steking tok meg ca.1 time. Jeg liker slike regnestykker.)
2. Det smaker lett av honning.
3. Det passer perfekt som tilbehør til en salat, lasagne - eller kun med et tykt lag med smør rett etter at det har kommet ut av ovnen.

Prøv dette brødet denne helgen hvis du har lyst. Hvis jeg kjenner det rett kommer du til å like det:)


God helg, dere skjønne!