21. januar 2012

Couscous-salat.


Fredagsmat betyr varm mat for meg. Men så er jeg heller ikke kjent for å la meg binde av regler eller tradisjoner. Så akkurat denne fredagen ble det ikke noen varm rett på vår meny. Jeg hadde lyst på couscous! (Har noen sett episoden i Friends da de drømmer om "What could have been" og Monica dater en doktor? Chandler er ikke fan, og spøker om at doktoren informerer om at de ikke la til den andre kousen i couscous før i 954. Hehe. Men nok om det!) Så couscous ble det! Dette er en superenkel rett som jeg har lært av min gode venn Natazha - og den er helt super! Du kan lage mye og ha til lønsj dagen etter, eller med som mat på jobb. I tillegg bakte jeg grove baguetter - som også er superenkelt. Jeg ELSKER enkelt!
Prøv denne en dag om du også er i humør for noe annet en varm mat:)



17. januar 2012

Ovnsbakt Laks med Trøffelolje-dressing.


Er vi ikke alle stadig på jakt etter enkle, sunne og smakfulle middager som ikke er tidskrevende? Det er jeg i det minste. For tiden sitter jeg å jobber med en oppgave som snart har dead-line, og da er det å lage omfattende middager ikke et alternativ. Men middag må man jo ha. I går var dette vår middag. Ovnsbakt laks med grønnsaker og trøffelolje&sitron-dressing. Superenkelt (Gjort på 5 min eks steketid), smakfullt og billig! Oh yes - I like!
Prøv denne oppskriften en dag - jeg vet at du kommer til å like det:)

Klem fra Caroline - som igjen stikker nesen ned i bøkene.

12. januar 2012

EatingOut - Ostehuset Øst


Et av mine favorittsteder i Stavanger/Sandnes-området er Ostehuset Øst. Altså ikke Ostehuset i sentrum av Stavanger, men Ostehuset som ligger litt hensides i byen, rett ved Tou Scene.
På dette stedet har jeg tilbragt mang en studiedag, jobbedag, kafédate, frokostdate og luksuslunsj. 
Det er mange grunnen til at jeg liker dette stedet. Maten er aldeles utmerket - uansett hva jeg er i humør for: enkel frokost, deilig gjærbakst, varmrett, italiensk pizza, oster og oliven, salater og fantastisk te. Jeg liker også at de har en liten butikk i enden av kaféen hvor de selger mye godt å spise å drikke + nydelige interiørartikeler fra Tine K Home.



Men det jeg elsker aller mest med Ostehuset Øst, er interiøret. Bygget er et gammel industribygg, så det er høyt under taket og vinduene er store - fra tak til gulv, med barborder plassert inn i vinduet. Jeg elsker den rustikke stilen og de tunge materialene som er brukt, og enkelheten i dekorasjonene. Stolene er Georg Jensens populære Syver i brunt skinn i tilegg til noen velplasserte Eames-klassiskere. Gulvet er betong og jeg digger de store, tunge, men enkle bordene som er perfekte til en lang lesedag. På toppen av det hele er dekorert enkelt med Tine K Home gjenstander, maten serveres på nydelig Figgjoservice og teen blir drukket av Royal Copenhagen-kopper. Delikat til hver minste detalj - I love it!

Min standardbestilling? Baguette med pesto, mozzerella og tomater, og grønn te med sitron.






6. januar 2012

EatingOut - Bolivar


Da jeg og Joakim var på vei hjem fra Island tidligere i vinter, hadde vi en hel dag i Oslo på veien hjem. Jeg hadde hørt om en kafé som het "Bolivar", som skulle ligge i nærheten av Bogstadveien, og hadde veldig lyst til å sjekke den ut. Vi trasket fra Stortinget, og helt opp mot toppen av Bogstadveien, og var rimelig sultne da vi til slutt fant frem til denne sjarmerende spiseplassen. Og vi var veldig glad for at vi gadd å lete etter den. Interiøret på Bolivar var veldig koselig med interiør i rustikk gjennomførelse, fantastisk mat, deilig drikke med Kusmi-te og kvalitetskaffe, hjemmelaget bakst og interiørbutikk i underetagen. Et sted etter mitt hjerte! Og maten var helt upåklagelig. Bolivar - jeg lover at jeg kommer å besøker deg igjen!

Er det egentlig noe deiligere enn storby, kald luft og kafé? Det skårer høyt på min liste, i det minste! :)


3. januar 2012

Tomatsuppe&Et Nytt År.


Det er noe så veldig deilig og friskt med et nytt år. Forventningen til hva året kan bringe henger i luften, optimisme, muligheter, gledene ved minnene om året som ligger bak, og spenningen ved det som ligger foran - alt er med på å gjøre begynnelsen på året til noe helt spesielt.
Jeg jobber med min egen liste over hva jeg drømmer om at året som ligger foran vil bringe meg, og jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringene, mulighetene og eventyrene som vil komme min vei.


Et av målene er å fortsette å lage sunn, hjemmelaget mat - slik som denne tomatsuppen (sm forresten var utrolig god!), og å bli litt flinkere til å oppdatere bloggen.
Tusen takk for alle som har lest og kommentert på bloggen, prøvd oppskrifter og fortalt meg at dere setter pris på det jeg publiserer. Det gjør det enda gøyere å blogge! (Dersom du har prøvd noen av oppskriftene er jeg veldig interessert i å høre hva du syns:)

Gleder meg til et nytt år sammen med dere:)

Vær kreativ - alt er mulig!
Xxxxxx Caroline.