15. desember 2011

Peppermyntekuler.


Alle har sine favoritter når det kommer til julematen og julekosen. Det har også jeg. Og det er disse pepeprmyntekulene. For det første har jeg gode minner fra oppveksten som involverer disse peppermyntekulene. Hvert år lagde jeg, min mor og min bror disse sammen, i vårt eget lille leke-konditori. Vi har hatt disse hver jul så lenge jeg kan huske. I tillegg elsker jeg jeg alt godteri som består av mynte og sjokolade. Blandingen av myk peppermynte, ruller i dyppet i sjokolade og rullet i kokos er helt himmelsk. Så disse blir en vinner hvert år.


Oppskrift kommer ut i løpet av dagen.

Ha en super dag!
Caroline.

13. desember 2011

Pepperkaker.


Da var de 7 slagene i hus! For noen uker siden hadde damene i slekten vår bakedag, og vi fikk unnagjort fem sorter. Etter det har jeg bakt sjokoladebiscotti, og nå er endelig det syvende - og viktigste - julekaken ferdig. Nemlig pepperkakene. Jeg er oppvokst med at vi pynter pepperkakene med melis og non-stop eller sølvkuler, og syns både at det er dekorativt, koselig å lage, og smaker veldig godt. Så den tradisjonen holder vi høyt.

Her i huset er det full julestemning om dagen. Joakim har gitt meg overraskelses pakkekalender, og jeg er like spent hver morgen. Julemusikken står på repeat og yndlingsalbumet er "Snø"av Helge Nysted og Arne Hiorth.
Dekoren er på plass og juletreet (julegreinen) kommer i hus i løpet av uken. Gavene er kjøpt og ferdig pakket inn. Jeg nyter hvert sekund med forberedelser til julen og velger å ikke bli stresset eller føle på noe forventningspress.

"Du stjerne over Betlehem - send dine stråler ned
Og minn oss om at julens bud er Kjærelighet og fred"



I morgen kommer oppskrift på min favoritt julekonfekt - peppermyntekuler!

11. desember 2011

{Travels} Island



Sist uke var jeg om mine kjære på en liten ferie på Island. Og jeg må si: det lille landet, på den lille øya tok meg med storm! (Forklarer kanskje det ENORME bilderaset i dette innlegget.) Vi hadde egentlig ikke de store forventningene da vi dro, men visste at hotellet var bra og at vi skulle bade i varma kilder. Men hele turen var helt MAGISK fra første til siste stund. Jeg kunne reist tilbake i dag!


Vi var forberedt på at Reykjavik var en liten fiskerlandsy - men denne byen var bare råkul! Vi bodde på et fantastisk Hilton Hotell, var SPA avdelingen var upåklagelig, Islands eneste Michelinstjerne-restaurant var hotellets restaurant, og vi drakk morgenkaffeen vår foran peisen i lobbyen med utsikt mot verdens nydeligste juletre. Vi spiste 7-retters middag hver kveld (mitt livs beste måltider! Men det var så mørkt at jeg ikke fikk tatt bilder), gikk på julekonsert i NYDELIGE Harpa konserthus, badet i varme kilder i den blå lagune, så Geysir, Pingvellir Nasjonalpark, Gullfoss og mye mer. Sentrum i Reykjavik var utrolig sjarmerende ved den gamle havnen, i tillegg til at det var mye ny, spennende arkitektur. Shoppingen var variert og til fine priser, museumene interessante, designet og interiøret nyskapende og samtidig klassisk, og folkene utrolig hyggelige.
Det begynte å snø samme dagen som vi kom til Island, og det stoppet ikke før vi dro. Byen var pyntet til jul, og julemusikken innhentet oss over alt. 
Men maten? Den er den viktigste grunnen til at jeg ville ha reist tilbake. Vi spiste deilig hummer, torsk, røkt lam, andebryst, gåselever og mange flere deilige retter. Åh, som jeg lengter tilbake.


Island MÅ du bare oppleve! Vi fant et supert pakketilbud med IcelandAir, og er helt utrolig fornøyd med turen vår. Vi drømmer allerede om å reise tilbake.

Håper du har hatt en god helg!
X Caroline.

9. desember 2011

OBSESSION - Lindt Lindor


Jeg er HEKTA! Disse deiligste sjokoladekulene kjøpte jeg med meg fra Gardermoen sist uke - og jeg har ikke klart å slutte å knaske på dem! Etter en lang tale til Joakim at disse må vi spare til det nærmer seg jul, de er kun til pynt på bordet fordi de lager så koselig julestemning, og han må ikke gå å spise på dem hele tiden - så er det jeg som gjør det! Jeg har ikke SJANS til å begrense meg.
Med andre ord: Får du noen gang mulighet for å kjøpe med deg disse smaksrike, silkebløte, av-en-annen-verden fristelsene fra Sveits - så må du kjøpe mye mer en én pakke! (Og sende noen pakker til meg.)



6. desember 2011

EatingOut - Charles&De


I mitt første innlegg i serien EatingOut vil jeg i dag dele med dere en av mine absolutt favoritt spisesteder i Sandnes. Charles & De.

Hva: Charles&De - Café, Brasseri og Deli.
Hvor: Sandnes Sentrum, Langgaten.
Når: Passer til både frokost, lunsj og middag.
Interiør: Enkelt, skandinavisk og avslappet. Beroligende miljø med myke farger og lyst tre.
Meny: Serverer alt fra brødmat, salater og gjærbakst til gourmetmiddager og de deiligste desserter.
Salg: Selger små nytelser i sin Deli-avdeling, samt god Kusmi-té, konfekt, oljer og småsnacks.
Atmosfære: Elegant avalsppet.


Mine favoritter: Cæsarsalaten er himmelsk, det samme er all form for gjærbakst. Hamburgeren som blir servert med små gjærpoteter er saftig og smaksrik, men min hemmelige favoritt er den baconstekte torsken. Anbefales på det sterkeste!
Anastasia-té fra kusmi eller et glass med deilig eplemost smaker fantastisk til de fleste frokoster og lunsjer.
Jeg liker også at deilige rundstykker, oljer, blasamico og vann står klart til selvbetjening. Bidrar til en deilig avslappet atmosfære.


1. desember 2011

[LoveNest] 1.Desember!


I skrivende stund sitter jeg på hotellrommet vårt på Hilton Nordica Reykjavik, iført en glitrende paljettkjole og lilla neglelakk. Vi er på vei ut døra for å gå ut å spise før vi skal på julekonsert på konserthuset (!!!) her i Reykjavik. Julestemningen er helt på topp på snødekkede Island, så jeg popper bare innom bloggen for å vise litt hvordan jeg har pyntet til jul hjemme. 
Håper dere alle har hatt en nydelig første desember, og må resten av desember bli like god!


Jeg kommer tilbake med mer fra FANTASTISKE Island senere. Ha en nydelig kveld!
Xxxx.