26. oktober 2011

Kanelmuffins.


Det er liksom ekstra koselig å bake om høsten. Har du merket det? Jeg elsker følelsen av å varme meg på noe som kommer rett ut i fra ovnene, helst med en myk smak som kanel. Eller havre. Eller begge deler.
Inspirert av deilige høstdager med blå himmel, skarp vind og gylne blader laget jeg for noen dager siden en kanelkake med vri. Jeg byttet ut mesteparten av hvetemelet med havregryn, og hadde i ekstra pepper og kardemomme - og jeg lagde den i muffinsformer i stedet for i langpanne. Resultatet? Perfekte frokost eller kveldsmatmuffins med deilige høstsmaker.
Ha en god høstuke, alle sammen!


21. oktober 2011

{Travels} Hyde Park




På en litt grå og sliten fredagskveld var det deilig å kikke gjennom sommerbilder fra en tur vi hadde til London i sommer. En av dagene her tilbrakte jeg, Joakim og vår venninne Mari i Hyde Park. Med 30 grader, masse godis fra Hummingbird Bakery og dammen full av robåter gjorde dette dagen til en helg magisk storbydag.



Dette var første gang jeg så denne nydelige siden av London - solsiden - og jeg må si jeg likte den svært godt! Når været er slik det er ikveld, og uken har vært så travel som den har vært - er det godt å se tilbake på noen gode sommerminner. Det er noe av det fineste med å reiser er å mimre tilbake. OG det var godt i kveld.
Men nå lukter det lasagne fra kjøkkenet - jeg elsker fredag er Joakim sin kjøkkendag - og at han liker det. 
God helg til dere, alle skjønne!


19. oktober 2011

[LoveNest] Blomster&Peis


I dette korte innlegget vil jeg presentere deg for 5 punkt som er lykke for meg. Disse punkt ble konstantert og bekreftet da jeg kom hjem fra noen dager borte, og dagen min inneholdt akkurat dette. Det er ikke noen revolusjonerende tanker, eller store handlinger, men likevel hverdagslykke for meg.

1) Friske blomster på bordet.
2) Nyvasket sengetøy.
3) En lapp med søte ord.
4) Tente lys.
5) Fyr i peisen.

Fredag inneholdt alle disse elementene, og jeg tok meg selv i å smile. Mer skulle det ikke til. 
Håper du har en uke full av hverdagslykke-øyeblikk. Det er vel fortjent! 






18. oktober 2011

{Travels} Oslo



Høst er den årstiden, som dere sikkert vet, som jeg elsker mest. Jeg syns Sandnes er nydelig på denne tiden av året, men da tre av mine beste venniner bor i Oslo, tok jeg muligheten til å nyte høsten litt Oslo også. Jeg kunne ikke vært heldigere med mine 4 dager på Østlandet - blåhimmel, skarp luft, blader på bakken - som en CarolineDrøm. Det var som balsam for sjelen å bare gå fra kafé til kafé, spise nydelig mat og ha skikkelig jentetid med kremen av venninner. Jeg glemte litt ut å ta bilder, men jeg vil her vise dere noen bilder fra noen av stedene vi var å spiste. 

Bildene over er fra når jeg&Ingebjørg spiste frokost på Godt Brød på Grunerløkka. Jeg er ingen morgenperson, men frokost på kafé kan jeg like. Særlig når det er sammen med Ingebjørg. Vi hadde hvert vårt rundstykke med pesto, parmaskinke og grønnsaker. For en start på dagen! Vi prata lenge og nøt en sen, rolig frokost.


Noe av det jeg elsker med å reiser er å oppdage søte, kvalitetsorienterte kaféer og restauranter som er gode på det de driver med. Et av disse stedene vi besøkte var "Kaffefuglen" i Universitetsgata. Kaffen var himmelsk, cookiesene hjemmelagde og nydelige og kaféen sjarmerende. Et stort pluss var at det var sol når vi var her, så vi kunne sitte ut med kåpene våre og nyte høstlufta og det gode selskap.


Jeg var så glad for at jeg fikk litt tid alene med hver og én av venninnene mine. Du vet sånne vennskap når du kan være helt ærlig om hvordan du har det, når hver gang du møtes, selv om det er lenge siden, føles det som om det var i går, og timene bare flyr? Jeg føler meg heldig som fikk ha 4 dager fulle av slike øyeblikk. Da jeg skulle treffe Mari på torsdagen, spurte jeg om vi kunne treffes på Kolonihagen på Frogner. Jeg hadde lest om dette stedet i et blad for ca.2 år siden, men tiden har aldri strukket til når jeg har ønsket å besøke dette stedet tidligere. Men endelig fikk jeg og Mari utforske Kolonihagen. Og det levde virkelig opp til forventningene! Se for deg en koselig bakgård, varm og sjarmerende interiør og nydelig, økologisk mat. Du kan kanskje se for deg at timene fløy avgårde på dette stedet. Og her skal jeg tilbake.


Da jeg kom hjem på fredag var jeg FULL av energi og entusiasme. 4 dager med kremen av venninner, kaféer og høst var det som skulle til. Og tenk, det var ikke lenger bort enn Oslo.

God uke, alle dere! 

7. oktober 2011

Varm Eplejuice


En god start på dagen for meg, er en stor kopp med varmt innhold. Jeg drikker ofte kaffe eller te, og det er deilig. Men noe som jeg syns er helt fantastisk på høsten er varm eplejuice med kanel. Det er hverdagsluksus og hever frokosten flere hakk. 
Jeg elsker kombinasjonen av søtt eple og lun kanel - det er den beste starten på en regnfull dag.

Ha en nydelig helg alle dere! Hilsen en Caroline som sitter med våt neglelakk og prøver å ikke lage merker på macen.
Love you´s!


6. oktober 2011

Blomkålsuppe&ParmasanPinner.


Jeg skal nå fortelle deg to ting om meg selv. Muligens vet du dem fra før, mest sannsynlig har du ingen anelse, og kanskje heller ingen interesse av å vite det heller. Men dette er min blogg, så jeg forteller det likevel. (Jeg var meget sjefete som barn, så når jeg hadde besøk pleide jeg å si: "Jeg bestemmer siden vi er hjemme hos meg", og dersom jeg VAR på besøk pleide jeg å si: "Jeg må bestemme, jeg er jo tross alt gjest."For et frekt og uhøflig barn jeg var. Og 20 år senere har jeg visst ikke forbedret meg. Parantes slutt.)

1) Jeg HATER å kaste mat. Jeg kunne hatt en egen spalte på restemat, for det blir det en del av. Jeg får meg ikke til å kaste mat som jeg like gjerne kunne ha spist. Dette har jeg arvet av min mor.
2) Utfordringer gjør meg kreativ. Å ha få midler, tidsfrister og klare mål engasjerer meg. Jeg får et boost av energi, og jeg klarer å prestere bedre. Tidspress er det beste jeg vet, for da får jeg virkelig gjort ting. Så jeg syns utfordringer er gøy. Dette har jeg arvet av min far.

Så da en venninne spurte meg en dag om hvordan jeg planlegger ukesmenyer, var svaret ganske enkelt. Jeg har en storhandel i måneden, og fyller på med litt smått innimellom. Hver dag kikker jeg i kjøleskapet og frysen, og lager som regel middag ut i fra det som haster mest å spise opp. Derfor blir det ofte supper, her til gårds. Grønnsaker som holder på å bli dårlige kokes opp med litt buljong, moses sammen med litt melk. Enkle, sunne, billige og "ikke-kast-mat"vennlige middager spør du meg.

Bildene he viser en kremet blomkålsuppe, og parmasanbrødpinner laget fra resterende grov pai-deig jeg hadde. Og det var veldig godt.
Jeg blir stresset av "lag ukes-meny-handlelister", men å bruke det jeg har tilgjengelig - det kicker jeg på.



Denne uken var jeg så heldig å igjen få være på Vg.no, så velkommen til nye lesere og følger - kjekt å se dere:)
En god uke ønsker dere alle! Klem.

2. oktober 2011

BringebærVerrine.


Nå er det lenge siden jeg har postet en oppskrift her på bloggen min. Jeg har både lagd mye mat, og fotografert den, men jeg har liksom ikke funnet inspirasjon til å blogge om det. Tankene mine har vært et helt annet sted de siste ukene. Mellom det å hatt mye å gjøre med jobb (og hatt lyst til å gjøre det bra), kommet skikkelig i gang med studiet, og det at jeg har vært med i interiør-tanker i forbindelse med den nye leiligheten vår, har jeg funnet meg selv litt tom for inspirasjon til å blogge. Men etter en helt nydelig helg, med mye kreativt, sosialt og inspirerende påfyll, kjenner jeg at finner kreativiteten tilbake igjen. 
Så her kommer en oppskrift på en dessert vi spiste på fredag. Den var faktisk utrolig god! Oppskriften ble til som en kryssning mellom to oppskrifter, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet!

Jeg ønsker dere alle en god start på den nye uken, med ny energi nå som det ENDELIG går mot høst!