30. september 2011

[LoveNest] Blått&Grått.


Jeg vil med dette lansere en ny "serie" innen for Krem-bloggen min. Jeg kjenner at jeg klør litt i fingrene etter å fotografere og skrive om et litt andre ting enn kun mat. Så fra nå av er [LoveNest] en ny kategori innenfor Kremen. Her vil jeg dele bilder og ord som omhandler vårt hjem. Her vil jeg både vise bilder fra der hvor vi bor nå, og inspirasjon til vårt nye hjem som er under oppbygging. Håper dere, mine kjære lesere, syns dette er en fin videreføring av Kremen av Kremen. Det kommer mest sannsynlig noen flere serier fremover, så følg med, og kom gjerne med forslag til ting dere syns er gøy å lese om! 
Bildene i dag er fra soverommet vårt. Her har det lenge gått i brune varme farger, men jeg kjente at når høststemningen snek seg inn, var det klart for et litt råere preg. Blått, grått, noen gamle klenodium, og et vakkert maleri fra Mrs.Hardy er rammen for soverommet nå. 
Og jeg må si - ikke bare pga at jeg elsker å sover, men fordi jeg syns det er fint - jeg liker meg godt her!


God helg til dere, mine skjønne lesere!
- Caroline.

15. september 2011

Sjokoladekake+Bursdag=Sant.


På mandag var jeg og Joakim så heldige at vi fikk være med å feire at mitt nydelige fadderbarn - ble 1 år gammel. Nydelige Lille Gull var så søt i hvit blondekjole og med blomst i håret. Jeg kjente at jeg var så stolt av at jeg er fadderen hennes!
Alt var så koselig laget til, med ballonger, leker på gulvet, barn over alt, og et deilig kakebord - exactly my cup of tea. I denne anledning hadde mine gode venninne, Lille Gulls mamma, spurt om jeg kunne ta med en kake. Ikke hvilken som helst kake, men en som Lille Gulls pappa har vist stor interesse for i fortiden. Det forstår jeg forresten godt, for dette er en sjokoladekake fra Lindt sin sjokoladekokebok "Lindt Chocolate Passion", den inneholder ikke mel eller hevningsmiddel, og smelter nesten på tungen. Perfekt til barneselskap - lett å like for barn, lett å like for voksne. Siden denne kaka så litt vel voksen og rustikk ut, valgte jeg å pynte den lett med et melisdrypp og hjertepynt i midten. Jeg eier ikke tålmodighet, så dette var på mitt pynte-nivå.

Dagen var kjempekoselig - bursdagsbarnet så strålende fornøyd ut da hun smakte kake for første gang, og jeg følte meg veldig heldig som fikk være en del av denne store dagen. Å fylle 1 år ingen liten sak, og vi feiret med stil.

12. september 2011

Havre = Høst.


Nå begynner høsten virkelig å snike seg innover oss. Jeg kjenner at det fryder meg langt ned i magen! Jeg gleder meg sånn over at det blir mørkere om kveldene, kaldere i luften, regnet høljer ned og jeg må finne frem litt varmere klær. Jeg nyter denne årstiden i fulle drag, og romantikeren i meg kommer virkelig frem.
Da jeg en dag fikk lyst til å bake biscotti igjen, vurderte jeg å lage en sjokoladeversjon. Men det var akkurat som om havre&rosiner sa høst på en litt annen måte. Så jeg bakte havre&rosin-biscotti. 
Det fine med biscotti er at de er litt for bitre og harde til å nytes for seg selv - men dyppet i en kopp med te - eller aller helst kaffe - kommer de til sin rett, og smaker fantastisk.
Så dersom du ennå ikke har fått øynene opp for høstsjarmen - bak disse biscottiene, eller noen andre - kryp under et pledd, sett på litt Billie Holiday, dypp biscottien din i kaffien, lytt til regnet - og legg merket til hvordan høsten har en helt egen fortryllende sjarm.



10. september 2011

Scones fra Kokekjøkken.


Jeg husker godt første gang jeg laget scones. Det var i 5.klasse på barneskolen, og vi hadde akuratt begynt med kokekjøkken. Vi mikset alle ingrediensene sammen, hadde deigen på et stekebrett, lagde et kryss på toppen og laget prikkemønster på toppen av den før vi stekte den. Da den kom ut av ovnen var deg så begeistret og stolt over at JEG hadde laget dette vidunderet! Jeg tok med resten av sconesen hjem, og fikk hele familien min til å prøvesmake. Jeg var helt i ekstase over at dette var noe JEG hadde produsert. Og etter den dagen gikk det ikke lenge mellom hver gang jeg spurte mor om jeg kunne få lage scones. Oppskriften står fortsatt i min mors melete, blå kokebok - skrevet inn med sprittusj og store bokstaver av meg. Og det fortsatt den samme oppskriften vi begge bruker den dag i dag.



9. september 2011

Arme Riddere.


Arme riddere er synonymt med deilige kvelder inne, for meg. Da jeg var liten pleide jeg og broren min å gå på en klubb hver onsdagsettermiddag. Og jeg husker så godt kveldene etter denne klubben, for da hadde alltid jeg, broren min og mor kvalitetstid, for på onsdagskveld var far ute på noe. Hver onsdagskveld lagde min mor kakao med krem til oss, og varme osteskiver fra ovenen, eller Arme Riddere dersom min bror foreslo det. Vi oss ned rundt boret - med hver vår kopp med kakao, og maten vår - så leste mor et kapittel i den samme boken som vi hadde lest i fra sist onsdag. Jeg husker enda hvor mørkt det var ute disse kveldene etter onsdagsklubben, og hvor koselig vi hadde det inne - vi tre.

7. september 2011

Koble på Avkoblingen.



Jeg er en skikkelig magasin-junkie. Narvesen er Eldorado, og 49kroners tilbudene deres er min beste venn. Begynnelsen på måneden er den perfekte tiden, for da er det både nye blader i hyllene og lønn på kontoen. Reiseblader, matblader, interiør, mote - alt faller i smak. Jeg leser dem om igjen og om igjen og bruker dem til å planlegge neste interiør-move, tips til restauranter og hotell når jeg reiser og antrekk når inspirasjonen er lav. Jeg liker å lese om spennende mennesker, se på vakre bilder og drømme meg bort.

Noen kvelder liker Joakim å ha kjøkkenet for seg selv, og forteller meg at jeg skal bare sette meg ned, så skal han diske opp. Slike kvelder elsker jeg. Da tar jeg med meg en stabel med blader bort i sofaen, og kikker gjennom dem - det ene etter det andre, mens jeg kjenner lukta av god mat som siver ut i fra kjøkkenet, og lyden av Joakim som plystrer.



I tillegg til min forkjærlighet for magasiner, og jeg også blitt hekta på noen nettsider og blogger som gir meg stor inspirasjon. Jeg vil idag dele noen av mine favoritter med deg.

THE WILLOW BLOG:
The Willow Blog inspirerer med helt nydelige bilder, deilige oppskrifter, inspirerende reiser og interiørtips. Sjekk ut denne nydelige bloggen HER.


LA TARTINE GOURMANDE:
Denne bloggen handler om alt som er fransk, og var min største inspirasjon da vi planla vår Frankrike-ferie i sommer. Også her er det nydelige bilder, og noen av hennes oppskrifter har blitt mine favoritter.
Besøk denne bloggen HER.

SIMPLY GROVE:
Denne interiørbloggen er både variert, kreativ og veldig inspirerende. Jeg liker at hun ikke bare har bilder fra eget hjem, men promoterer forskjellige stiler og produsenter. Absloutt en stor inspirasjon i min ny-leilighet-interiør-planlegging. Besøk nettsiden til Simply Grove HER.


PURE GREEN:
Dette er et online-magasin som er helt herlig. Lett, luftig med mye gøy innhold. Sjekk det ut HER.