26. juni 2011

Carro+Jokkis=1år!


I dag er det 1 år siden jeg giftet meg med drømmeprinsen min, og jeg føler meg fortsatt som verdens heldigste jente - og jeg vet at jeg er det! I annledning av vår første bryllupsdag vil jeg dele noen få bilder fra bryllupsdagen vår, med dere.


Bildene fra selve fotoshooten er tatt av fantastiske Ruben og Rachel Hestholm - og jeg elsker disse bildene! Selve fotograferingen var noe av det gøyeste med hele dagen!


Bildene fra festen er tatt av Annelin Rygg, mitt skjønne søskenbarn og venninne. Jeg elsket dessertbordet i festen, og særlig Oreo-bryllupskaken! Skikkelig Carro&Jokkis stil. Hihi.
Dagen feiret vi på Hall Toll i Stavanger, og var utrolig fornøyd med det!


I dag morges fikk jeg frokost på sengen av min kjære, og en koselig presang. Jeg er så bortskjemt, og elskerham jeg blir bortskjemt av:) Jeg er utrolig takknemlig for å vær gift med min beste venn - ingen kan måle seg med ham! Og jeg gleder meg til resten av livet sammen med ham.


23. juni 2011

Reker, Chili & Sommerstemning


Sommeren lar virkelig vente på seg i Stavanger i år. Hver morgen tar jeg den daglige oppdateringen min på Yr.no, og begynner vel egentlig å bli vant til at det er meldt overskyet i noen timer, og litt regn. Men som vanlig har jeg ikke tenkt å la noen små detaljer som været bestemme over hvilken stemning jeg har lyst å operere i. Så mitt nye prosjekt er å skape sommerstemning, selv om været er i mot meg.


Igår fikk vi besøk av min gode venninne, Ingebjørg, som jeg har fortalt om så mange ganger før. Jeg hadde ikke laget mat de siste dagene, så jeg gledet meg skikkelig til å diske opp en sommerlig meny. Da Joakim kom hjem fra jobb annonserte jeg at han måtte skynte seg med å gjøre seg klar, fordi vi skulle ut å kjøpe reker. Ingenting sier vel sommer slik som reker gjør? Nei, det var det jeg visste. Egentlig er jeg ikke storfan av reker selv. Det vil si, jeg har ikke spist det så mange ganger. Sist gang vi hadde planlagt å spise reker, overrasket Joakim meg med å FRI til meg, og da mistet jeg apetitten (av GLEDE, så klart!). Men ja, jeg var fast bestemt på å servere reker denne kvelden, og jeg visste at jeg ville like det. 


Jeg bestemte meg for å sprite dem opp med å steke dem raskt i løk, hvitløk og chili for å spice opp smaken litt. Vi serverte det sammen med godt brød, sitron, hjemmelaget aioli, godt brød, saltkokte poteter og en hjemmelaget, sterk, spansk tomatsaus. Det ble nesten som en deilig, liten tapas.
Det var sommerstemning på topp - vi prata, lo og koste oss med herlig sommermat. Da kan en vel ikke bry seg om været utenfor vinduet, eller va Yr.no sier.


Chilistekte reker:
1 kg reker
1,5 dl olivenolje til å steke i
1 løk, finhakket
1 chili
2 hvitløksfedd
Salt og pepper
Frisk basilikum og persille.

Ha alle grønnsakene og rekene i en panne, og stek på sterk varme i ca.4 min - kan me fordel gjøres i to omganger, slik at alle rekene får badet seg i den deilige marinaden.
Ha over salt og pepper og hakkede, friske urter ved servering. Server straks, fordi rekene vil bli seige dersom du har dem over varme for lenge.


Quinoa til frokost.



Etter å ha ligget med migrene og kvalme i over to døgn, kan du tro at jeg var klar for å spise en god frokost når jeg våknet frisk og rask i dag. Jeg hadde mye på tapetet for dagen, og var klar for å endelig få i meg litt energirik mat.

Siden jeg ikke hadde spist noe særlig på nesten tre døgn, tenkte jeg at det kunne være lurt å ikke starte med noe for tungt. Valget havnet på yoghurt med masse jordbær og ristede quinoa. Har du prøvd quinoa? Det er utrolig godt! Jeg lager frokostgrøt av det, har det i salater, og hjemmelaget granola eller musli. Quinoaen kan også erstatte risen, pastaen eller potetene i et måltid.
Jeg syns personlig at den smaker best når den er "poppet" på en stekepanne i oljen - da får en en litt nøtteaktig smak som er deilig til litt søtere saker.



Håper dere alle har hatt en god uke så langt.
Det gleder meg alltid at dere tar turen innom bloggen min. Takk! :)

Klem, Caroline.

6. juni 2011

Glimt fra Bursdagshelg.


I helga var det bursdagen min. Jeg vet at jeg sikkert er for gammel til å enda syns at det er den gøyeste dagen i året - men det klarer jeg ikke å bry meg om. Rundt om desember begynner jeg å glede meg, i januar har jeg satt planene for hvordan jeg vil feire det, i mars begynner jeg å skrive ønskeliste, i april går invitasjonene ut, og hele mai bruker jeg på å glede meg. Jeg ELSKER å ha bursdag. Dette året var intet unntak. 


Bursdagsfeiringen begynte på torsdagen, og varte til søndagen. Slik det seg hør og bør. 
Torsdagskveld inviterte vi familiene våre på fransk lammegryte med soltrøkede tomater og creme brulée til dessert (kun fordi det er så gøy å stave). We ate the french way. På fredag hadde vi mine besteforeldre over på kaffe og sjokoladeterte, jødekaker og browniesmuffins med kremostsjokoladeglasur (fra The Hummingbird Bakery - den søte lille muffins-kaféen jeg fortalte om i London. Fikk kokeboka deres til bursdagen fra min nydelige venninne Kristine) - og min skjønne morfar utbrøt mens han satt å drakk kaffeen sin: "jeg tror aldri at jeg har drukket fra så nydelige kopper før". Så herlig! Gjett om jeg var stolt! :)


Natt til lørdag våknet jeg flere ganger, og håpet at bursdagen min snart startet. Da Joakim endelig kom inn på soverommet - syngende med frokost på et brett, stearinlys og gave - kan du tenke deg at jeg var ekstatisk! Når han så annonserte at vi skulle treffe Grete&Rune i Kongeparken kl.10 var gleden komplett. Jeg ELSKER fornøyelsesparker! Det var helt fantastisk gøy, og jeg har fortsatt ikke stemme igjen etter at jeg hylte så mye i berg-og-dalbanene. 
Når vi var ferdige i Kongeparken, tok Joakim meg med til Ostehuset for å spise lunsj. Det var utrolig koselig. Deretter gikk vi litt rundt i Stavangers koselige gater, og jeg fikk velge meg uten en balsamico-olje fra Oliviers&Co. Helt perfekt.

Om kvelden hadde vi invitert noen av de nærmeste vennene våre på hageparty. Siden det var litt kaldt grillet vi ute, men trakk inn etterhvert når vi skulle ha dessert. Det var en kjempegøy kveld - og jeg følte meg utrolig bortskjemt da jeg la meg den kvelden. Dagen kunne ikke ha blitt mer perfekt. 


Browniemuffins med kremostglasur:
5 egg
500 g sukker
120 g hvetemel
100 g kakaopulver
250 g smør, smeltet

Miks sukker og egg, tilsett mel og kakao, bland inn smøret - ha i muffinsformer.
stek på 160 g i ca.15 min eller til gjennomstekte.

Glasur:
200 g melis
75 g romtemperert smør
30 g kakaopulver
150 g kremost

Bland melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin til alt er godt blandet. Ha i kremosten og kjør til alt er blandet godt inn. Øk så hastigheten på maskinene og fortsett til glasuren er lett og luftig - ca.5 min. 

Ha på glasuren når muffinsene er kalde.
Denne oppskriften kan også lages i en langpanne - det er nok deig til det.


Happy birthday to me and love to all of you,
Caroline